Studieordning for Master i projekt- og innovationsledelse (MPI)
- Master i projekt- og innovationsledelse (MPI)
- Master of Project- and Innovation Management
§ 1 - Beskrivelse af uddannelsen
§ 1.1 - Stamblad
Uddannelsestitler
Master i projekt- og innovationsledelse (MPI) (Master)Bekendtgørelser
Bekendtgørelse af lov om åben uddannelse (erhvervsrettet voksenuddannelse) m.v. (LBK nr 609 af 28/05/2019)
Bekendtgørelse om masteruddannelser ved universiteterne (masterbekendtgørelsen) (BEK nr 19 af 09/01/2020)
Bekendtgørelse om universitetsuddannelser tilrettelagt på deltid (BEK nr 2272 af 01/12/2021)
Bekendtgørelse om eksamener og prøver ved universitetsuddannelser (BEK nr 2271 af 01/12/2021)
Bekendtgørelse om karakterskala ved uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (BEK nr 548 af 29/04/2022)
ECTS-point
60Studienævn
Studienævn for efter- og videreuddannelse på samfundsvidenskab og sundhedsvidenskabSprog
DanskByer
OdenseTerminer
Efterår, ForårNiveau
Master§ 1.2 - Uddannelsens formål, herunder evt. faglig profil og specialiseringer
Masteruddannelser er forskningsbaserede videregående uddannelser inden for videreuddannelsessystemet for voksne, der har til formål at give studerende med praktisk erhvervserfaring og en forudgående uddannelsesbaggrund en videregående uddannelse inden for et specialiseret område eller i et bredere perspektiv på et fagligt eller flerfagligt område.
En masteruddannelse skal på videnskabeligt grundlag give de studerende viden, færdigheder og kompetencer, som kvalificerer til at kunne varetage højt kvalificerede funktioner i virksomheder, institutioner m.v. Den enkelte masteruddannelse skal sikre, at den studerende er i stand til at anvende fagområdets videnskabelige metoder og begreber i forbindelse med:
- vurdering og løsning af teoretiske og praktiske problemstillinger,
- formidling af faglige problemstillinger og løsningsforslag til fagfæller og ikke-specialister,
- styring og udvikling af komplekse arbejdssituationer,
- selvstændig etablering af fagligt og tværfagligt samarbejde, og
- egen faglige udvikling.
En masteruddannelse gennemføres på et niveau, der svarer til en kandidatuddannelse. En masteruddannelse udgør et selvstændigt afrundet uddannelsesforløb.
Masteruddannelsen i Projekt- og innovationsledelse er normeret til 60 ECTS-point, hvilket svarer til en fuldtidsstuderendes arbejde i 1 år, men undervisningen tilrettelægges således, at fuldtidsbeskæftigede kan følge og afslutte uddannelsen over 6 år.
§ 1.3 - Didaktisk og pædagogisk grundlag
De bærende principper for uddannelse på Syddansk Universitet er aktiverende undervisning og aktiv læring. Undervisningen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet skal leve op til disse principper, og de studerende, medarbejderne og ledelsen har i fællesskab ansvaret for, at principperne realiseres igennem hele uddannelsesforløbet. Det overordnede mål er at øge de studerendes læringsudbytte med afsæt i faglighed, faglig udvikling og pædagogisk nytænkning i et forpligtende læringsfællesskab.
De bærende principper udmøntes på uddannelses- og underviserniveau. Udmøntningens betydning for uddannelsen som helhed fremgår af studieordningen, og betydningen for planlægning og afholdelse af undervisning og eksamen udfoldes i den enkelte fagbeskrivelse og lektionsplan.,
Studienævnets udfyldende beskrivelse af den lokale udmøntning af de bærende principper i forhold til uddannelsen
Med afsæt i kompetenceprofilen vægter uddannelsen i projekt- og innovationsledelse i særlig grad undervisningsformer, der understøtter kollaborativ læring. Læringsaktiviteterne inddeles i synkrone og asynkrone læringsaktiviteter. Synkrone læringsaktiviteter kan finde sted enten on-site eller online. Asynkrone læringsaktiviteter kan være onlineaktiviteter eller litteraturlæsning. Ved on-site læringsaktiviteter forstås undervisningssituationer, hvor underviser og studerende er på samme tid og samme sted, f.eks. faglige oplæg, gruppearbejde eller lign. Ved synkrone online læringsaktiviteter forstås virtuelle undervisningssituationer, hvor underviser og de studerende ikke er samme sted, men mødes virtuelt på samme tid. Dette kan f.eks. være undervisning i virtuelle læringsrum. Ved asynkrone online læringsaktiviteter forstås læringsprocesser, hvor den enkelte studerende selv arbejder med f.eks. video podcast, opgaver eller lign. Læringsaktiviteterne foregår primært på dansk, mens en del litteratur er på engelsk.
Det kendetegnende ved masteruddannelsen i projekt- og innovationsledelse ved Syddansk Universitet er, at uddannelsen er forskningsbaseret, praksisorienteret, samt pædagogisk og didaktisk bygger på constructive alignment.
At uddannelsen er forskningsbaseret vil sige:
- At undervisningen i høj grad tilrettelægges af aktive forskere inden for de forskellige fagområder, og at undervisningen delvist gennemføres af disse forskere.
- At indholdet i modulerne i høj grad er evidensbaseret og afspejler den nyeste forskningsmæssige viden.
- At de studerende tilegner sig videnskabelig, herunder metodisk, viden, færdigheder, og kompetencer, som kan anvendes i deres fagprofessionelle sammenhænge.
At uddannelsen er praksisorienteret vil sige:
- At der i tilrettelæggelsen af undervisningen, og særligt dens form, lægges vægt på praksisforankret undervisning.
- At undervisningen således delvist gennemføres af højt specialiserede fagprofessionelle inden for deres fagområder.
- At indholdet i undervisningen i høj grad relaterer sig til det fagprofessionelle praksisfelt inden for hhv. projekt- og innovationsledelse
- At de studerende tilegner sig praksisrelevant viden, færdigheder og kompetencer, som kan anvendes direkte i deres samtidige og fremtidige arbejde.
At uddannelsen pædagogisk og didaktisk bygger på constructive alignment vil sige:
- At moduler tilrettelægges og gennemføres, således at der er indbyrdes sammenhæng mellem mål for læringsudbytte, undervisnings- og arbejdsformer og prøveformer, samt at disse afspejler formålet med modulet.
- At den studerende gennem de tilrettelagte (og andre) læringsaktiviteter konstruerer deres læreproces og deres læringsudbytte.
Læringsmæssigt samarbejde: Uddannelsen er et læringsmæssigt samarbejde mellem de studerende og uddannelsens undervisere og forskere. Fra uddannelsens side stilles forskellige uddannelsesmæssige ressourcer og ekspertise (faglig såvel som pædagogisk og didaktisk) til rådighed for de studerende. De studerende påtager sig rollen som selvstændige studerende med ansvar for egne læreprocesser og egen uddannelse.
Pædagogisk mangfoldighed: Uddannelsen er kendetegnet ved pædagogisk mangfoldighed, både hvad gælder undervisning, vejledning, andre arbejdsformer og læringsaktiviteter samt prøveformer, under hensyntagen til de bærende principper om aktiverende undervisning og aktiv læring. Studerende tilbydes via denne mangfoldighed mulighed for at lære på mange forskellige måder gennem uddannelsen, og således også at udvikle sig som lærende.
Anbefalet litteratur: Uddannelsen angiver i fagbeskrivelsen til hvert enkelt fag anbefalet litteratur. Dette er litteratur, som er velegnet i forhold til at opnå den del af mål for læringsudbytte, som kan opnås via læsning mv. Studerende har således mulighed for at benytte sig af den anbefalede litteratur i forhold til at opnå de definerede mål for læringsudbytte, eller at opnå disse på anden vis.
§ 2 - Indskrivning
§ 2.1 - Uddannelsens faglige forudsætninger og krav til beskæftigelse/erhvervserfaring
Ansøgeren skal have mindst to års relevant erhvervserfaring efter adgangsgivende eksamen. Der lægges vægt på, at ansøgerens erhvervserfaring som helhed er relevant for uddannelsen.
Ansøgeren bør have sproglige færdigheder i engelsk, der gør det muligt at følge engelsksproget undervisning og læse og forstå engelsksproget pensum. Der vil i begrænset omfang kunne forventes fagudbud på engelsk.
Uddannelsespecifikke anbefalinger:
Desuden bør ansøgere have et grundlæggende kendskab til projektledelsesteori (et grundlæggende kursus i projektledelse og/eller en certificering i eksempelvis PRINCE2, IPMA niveau C, PMP).
§ 2.2 - Deltagerbetaling
Masteruddannelser er betalingsuddannelser i henhold til reglerne i bekendtgørelsen om deltidsuddannelse ved universiteterne (deltidsbekendtgørelsen). Der opkræves betaling for deltagelse i undervisningen inkl. eksamen og anden bedømmelse.
Oplysninger om betaling, prisstruktur, og hvad betalingen dækker, kan findes under www.sdu.dk på studiesiden for uddannelsen. Se også punktet Prøveforsøg for bestemmelser omkring prøveforsøg og betaling.
Universitet kan bringe indskrivningen til ophør, når betalingen ikke længere dækker.
Studerende, der optages som enkeltfagsstuderende betaler den aktuelle pris for faget.
§ 2.3 - Adgangskrav
Jf. Masterbekendtgørelsen er adgang til uddannelserne betinget af, at ansøgere har gennemført mindst én relevant:
- bacheloruddannelse,
- professionsbacheloruddannelse,
- mellemlang videregående uddannelse,
- diplomuddannelse gennemført som et reguleret forløb, eller
- udenlandsk uddannelse på samme niveau.
Ansøgere skal have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Universitetet kan optage ansøgere, der ikke opfylder betingelserne ovenfor, men som ud fra en konkret vurdering skønnes at have uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles hermed, herunder ansøgere der har gennemført en diplomuddannelse som fleksibelt forløb. Universitetet kan fastsætte, at ansøgeren senest inden det tidspunkt, der er fastsat for studiestarten, skal aflægge supplerende prøver.
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
Optagelsen på masteruddannelsen i projekt- og innovationsledelse er betinget af, at ansøgeren har bestået en videregående uddannelse på mindst bachelorniveau, den erhvervsøkonomiske diplomprøve (HD) eller en anden diplomuddannelse.
Adgang til supplerende prøve: Institutionen kan give adgang til uddannelsen for ansøgere der ikke opfylder disse betingelser, men som ud fra en konkret vurdering skønnes at have uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles hermed. På baggrund af en levnedsbeskrivelse med detaljeret oversigt over beståede uddannelseselementer til ansøgningstidspunktet vurderer universitetet om der er grundlag for at tilbyde en supplerende prøve.
Studerende, der ikke ønsker at deltage i alle studiets elementer, kan optages som enkeltfagsstuderende, hvis adgangskravene til det pågældende enkeltfag er opfyldt af den studerende, og hvis universitetet finder optagelsen hensigtsmæssig ud fra praktiske og pædagogiske hensyn. På grund af den faglige progression forventes den enkeltfagsstuderende ved valg af fag at have tilegnet sig de samme faglige forudsætninger som de almindelige studerende.
Der udstedes bevis for beståede fag.
§ 3 - Struktur og progression
§ 3.1 - Overordnet opbygning og struktur
Masteruddannelsen i projekt og innovationsledelse består af:
Obligatoriske fag: 35 ECTS-point
Valgfrie fag: 10 ECTS-point
Masterprojekt: 15 ECTS-point
De 60 ECTS-point, som masteruddannelsen omfatter, er fordelt på 4 semestre inddelt i temaer, med 7 obligatoriske fag på ialt 35 ECTS-point, 2 valgfrie fag a 5 ECTS-point samt et masterprojekt på 15 ECTS-point.
1. semester (fag 1-3) har temaet ”Projektet og organisationen”, hvor der er fokus på generelle projektledelseskompetencer, introduktion til innovation samt forståelse for organisationen og ledelse af den projektorganiserede organisation.
2. semester (fag 4-6) har temaet ”Innovation, program- og porteføljeledelse”, hvor der er fokus på innovations- og forretningsmodeludvikling, program- og porteføljeledelse samt videnskabelig metode til at arbejde med projekt- og innovationsledelse.
3. semester (fag 7 samt 2 valgfrie fag) har temaet ”Markedet og den innovative organisation”, hvor der er fokus på vurderinger og beslutninger på baggrund af nye teknologier, store datamængder, disruption samt andre eksterne faktorer, der påvirker organisationen.
4. semester (masterprojektet) har temaet ”Projekt- og innovationsledelse”, hvor der er fokus på, at den studerende kan anvende samfundsvidenskabelige metoder og redskaber til at indsamle og analysere data til beskrivelse og analyse af problemstillinger inden for fagområdet projekt- og innovationsledelse.
Inden metodeprojektet på andet semester påbegyndes skal den studerende have bestået 3 obligatoriske fag på uddannelsen eller have bestået 2 obligatoriske fag og være tilmeldt et obligatorisk fag sideløbende med metodeprojektet. Inden masterprojektet påbegyndes, skal den studerende have bestået metodeprojektet samt have bestået eller være tilmeldt alle 3. semesters fag.
§ 3.2 - Studieforløb
Master i projekt- og innovationsledelse
§ 4 - Fagbeskrivelser
§ 4.1 - Fagbeskrivelser
Master i projekt- og innovationsledelse
Organisationsanalyse og -design
Projektledelse i innovative organisationer
Ledelse af den projektorienterede organisation
Data, Disruption and Decisions
Camp: Program- og porteføljeledelse
Masterprojekt
Metodeprojekt
Innovation Strategy and Business Model Development
§ 5 - Bestemmelser om eksamener og prøver
§ 5.1 - Uddannelsens beståelseskrav
En eksamen/prøve er bestået, når der er opnået bedømmelsen Bestået, eller karakteren 02 eller derover. Beståede eksamener/prøver kan ikke tages om.
Som hovedregel kan karakteren 00 indgå i bedømmelsen i delprøver. Hvis den samlede eksamen er bestået, kan karakteren 00 ikke tages om. I fag, hvor karakteren 00 og -3 ikke kan indgå i bedømmelsen skal alle delprøver bestås med minimum 02, for at faget kan bestås samlet set. Hvis dette er tilfældet, vil det fremgå af fagbeskrivelsen under Regler.
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
Uddannelsen er bestået, når der for hvert enkelt fag er opnået en karakter på 02 eller derover eller med bedømmelsen Bestået. Såfremt et fag består af delprøver, fremgår det af de respektive fagbeskrivelser, hvorledes delprøverne vægter i fagets endelige karakter.
Der udregnes ikke et vægtet gennemsnit for uddannelsen.
§ 5.2 - Særlige eksamener/prøver
§ 5.3 - Stave- og formuleringsevne
Ved bedømmelsen af masterprojektet skal der ud over det faglige indhold også lægges vægt på den studerendes stave- og formuleringsevne, uanset hvilket sprog eksamenspræstationen er affattet på.
Sprogbehandlingen indgår i helhedsbedømmelsen af masterprojektet, idet det faglige indhold dog skal vægtes tungest.
Medmindre stave- og formuleringsevnen er en væsentlig del af prøvens formål, kan universitetet dispensere fra ovenstående, hvis den studerende dokumenterer en relevant funktionsnedsættelse, jf. eksamensbekendtgørelsens § 11, stk. 5.
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
Bedømmelsen af skriftlige arbejder angår primært det faglige indhold. Den studerendes stave- og formuleringsevne indgår med begrænset vægt, medmindre der er tale om omfattende markante afvigelser fra en normal faglig sprogbrug. Dette vil særligt gøre sig gældende ved større skriftlige arbejder.
§ 5.4 - Interne eller eksterne eksamener/prøver
Eksamener/prøver kan enten være eksterne eller interne.
Eksterne eksamener/prøver bedømmes af én eller flere eksaminatorer og mindst én censor, der er beskikket af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Interne eksamener/prøver bedømmes af én eller flere undervisere (eksaminatorer) udpeget af universitetet blandt underviserne på universitetet.
De eksterne eksamener/prøver skal dække uddannelsens væsentlige områder, herunder masterprojektet. Mindst 1/3 af uddannelsens samlede ECTS-point skal dokumenteres ved eksterne eksamener/prøver, ekskl. meritoverførte eksamener/prøver.
Det fremgår af den enkelte fagbeskrivelse om en eksamen/prøve er internt eller eksternt bedømt
§ 5.5 - Eksaminationssprog
Eksamener/prøver aflægges på fagets undervisningssprog, medmindre formålet med eksamenen/prøven helt eller delvist angår sproglige færdigheder i et bestemt sprog.
Eksamener/prøver kan dog aflægges på svensk eller norsk i stedet for dansk, medmindre danskfærdigheder er en del af de faglige læringsmål.
Hvis et fag har haft både dansk og engelsk som undervisningssprog vil det fremgå af fagbeskrivelsen hvilke(t) eksaminationssprog der er gældende for eksamen/prøven
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
Valgfag kan i nogen tilfælde udbydes på engelsk, det vil af fagbeskrivelsen fremgå hvorvidt der er valgmulighed i forhold til eksaminationssprog. Obligatoriske fag kan ligeledes i begrænset omfang udbydes på engelsk, men her vil der være valgmulighed ift. eksaminationssprog.
§ 5.6 - Eksamens- og prøveformer
Valg af eksamens-/prøveform i det enkelte fag skal ske under hensyntagen til flere faktorer. Der skal som udgangspunkt være en klar sammenhæng mellem det enkelte fags formål, indhold, læringsaktiviteter og eksamens-/prøveformen, således, at eksamensresultatet i det enkelte fag afspejler den studerendes grad af opfyldelse af fagets læringsmål.
For uddannelsen i sin helhed tilstræbes en variation af eksamens-/prøveformer på tværs af fag, således at de studerende samlet set udprøves i de forskellige typer af viden, færdigheder og kompetencer, som er repræsenteret i uddannelsens kompetenceprofil. Dette skal sikre, at den studerendes samlede eksamensresultat afspejler den studerendes grad af opfyldelse af uddannelsens læringsmål.
§ 5.7 - Uregelmæssigheder i forbindelse med eksamener/prøver
Der kan træffes disciplinære foranstaltninger over for studerende ved eksamenssnyd eller forstyrrende adfærd ved eksaminer jf. Regler om disciplinære foranstaltninger over for de studerende ved Syddansk Universitet.
Afvises en opgave eller annulleres en prøve på grund af dokumenterede uregelmæssigheder, kan der opkræves fornyet betaling for omprøve, hvis forløbet genoptages. For yderligere information henvises til uddannelsens hjemmeside under "Generelle regler for betaling".
§ 5.8 - Særlige vilkår
Universitetet kan dispensere fra fastsatte eksamens- eller prøvevilkår, herunder tilbyde særlige vilkår til studerende med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og til studerende med et andet modersmål end dansk, når universitetet vurderer, at det er nødvendigt for at ligestille disse studerende med øvrige studerende. Det er en forudsætning, at tilbuddet ikke ændrer eksamenens eller prøvens faglige niveau. Der henvises til § 6 i eksamensbekendtgørelsen.
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
Ansøgning om særlige prøvevilkår søges gennem SPOC med relevant dokumentation for funktionsnedsættelsen, dette kan ske ved indskrivning på første fag på uddannelsen. Afgørelsen vil i så tilfælde gælde særlige forhold på de efterfølgende fag på uddannelsen.
§ 5.9 - Individuelle eksamener/prøver og gruppeprøver
§ 5.10 - Omprøver
Hvis der til en eksamen/prøve ikke er angivet særlige bestemmelser om omprøven, gælder det, at omprøven afholdes som den ordinære eksamen/prøve.
En eventuel alternativ eksamens- eller prøveform ved en omprøve fremgår af fagbeskrivelsen, herunder betingelserne for, hvornår den alternative eksamens- eller prøveform bringes i anvendelse.
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
Omprøve afholdes som hovedregel for efterårsfagene i februar og for forårsfagene i august. Studienævnet kan beslutte at afholde yderligere omprøver i næstfølgende eksamenstermin. Dette vil fremgå af de respektive fagbeskrivelser. Deltagelse i omprøven kræver, at man har deltaget i ordinær eksamen/prøve i samme eksamenstermin.
Studerende, som har deltaget i en ordinær eksamen/prøve uden at have bestået denne, har mulighed for at gå op til omprøve i samme prøvetermin. Bestås omprøven ikke, har den studerende mulighed for at deltage i næste ordinære eksamen/prøve. For sen framelding eller udeblivelse fra eksamen/prøven tæller som et prøveforsøg, og den studerende har ikke ret til at gå til omprøve.
Studienævnet kan give adgang til omprøve efter dispensationsansøgning, såfremt der er tale om usædvanlige forhold. Usædvanlige forhold vedrører konkrete, individuelle forhold hos den enkelte studerende, som man vanskeligt kunne forudse eller er uden skyld i. Travlhed på arbejde er fx ikke et usædvanligt forhold.
Bevilliger studienævnet dispensation, annulleres det brugte prøveforsøg. Bevilliger studienævnet ikke dispensation, har den studerende mulighed for at deltage i næste ordinære prøve.
Når sygdom forhindrer den studerende i at deltage i en eksamen/prøve, har man mulighed for at gå til omprøve. Dette kræver at mastersekretariatet kontaktes senest på dagen for eksamen/prøven, samt man fremskaffer lægelig dokumentation for sygdommen fra egen sædvanlige læge eller anden relevant instans hurtigst muligt. Erklæringen skal indeholde dato eller periode, hvor man har været syg, og denne skal falde inden for eksamensperioden. Betaling for lægeattest dækkes af den studerende. Dokumentationen sendes til mastersekretariatet via SPOC hurtigst muligt, dog senest inden en måned efter eksamens-/prøvedato. Ved langvarig sygdom kontaktes studienævnet.
Består den studerende ikke omprøven, er man ikke berettiget til ny omprøve, men man har mulighed for at deltage i næste ordinære eksamen/prøve.
For masterprojektet gælder, at studerende som opnår bedømmelsen 00 eller derunder, får lejlighed til at bearbejde projektet, så det kan bedømmes på ny.
§ 5.11 - Prøveforsøg
- Prøven, der følger umiddelbart efter faget eller modulets gennemførelse.
- Den tilhørende omprøve (hvis man ikke består ved ordinære prøve) samt.
- Det næste ordinære prøveforsøg, som afholdes inden for et år efter første ordinære eksamen
§ 5.12 - Forudsætninger for deltagelse i eksamener/prøver
Såfremt den studerende ikke opfylder de af universitetet fastsatte forudsætninger for at deltage i eksamen/prøven, er der brugt et prøveforsøg. En forudsætning kan eksempelvis være deltagelse i undervisning og vil fremgå af fagbeskrivelsen
§ 5.13 - Digitale eksamener/prøver og hjælpemidler
Alle skriftlige prøver på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet er digitale.
Tilladte hjælpemidler, herunder internetadgang, vil fremgå af fagbeskrivelsen. Der henvises i øvrigt til SDUs regler for eksamen, som findes på studiets side på www.sdu.dk under "Uddannelsens opbygning"/"Eksamen".
§ 5.14 - Pensumbeskrivelser
Eksamenspensum udgives på fagets side i e-læringssystemet hvert semester.
Der eksamineres altid i nyeste pensum.
§ 6 - Bestemmelser om merit og fritagelser
§ 6.1 - Merit
Studienævnet kan i enkelttilfælde bevilge meritoverførsel for fag fra en anden masteruddannelse. Der henvises til § 16 i masterbekendtgørelsen og studienævnets hjemmeside om merit på SDU.dk
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
Merit bevilliges efter ansøgning til studienævnet og søges gennem ansøgningsportalen SPOC.
I studienævnets vurdering, som altid er individuel, indgår flere forhold, herunder omfanget og niveauet af pensum på det pågældende fag, den faglige relevans på MPI samt aktualiteten af faget. Der kan maksimalt opnås merit svarende til i alt 20 ECTS-point.
§ 7 - Bestemmelser om uddannelsens tilrettelæggelse
§ 7.1 - Til- og framelding til undervisning og eksamener/prøver
Tilmelding til undervisning og eksamener/prøver:
Tilmeldingsfrist til masteruddannelser og fag fastsættes af universitetet. Tilmeldingsfrist offentliggøres på studiets hjemmeside.
Når en studerende er tilmeldt undervisningen til et fag, er den studerende automatisk tilmeldt den første ordinære eksamen/prøve. Tilmelding til efterfølgende prøveforsøg aftales med uddannelsen i god tid før eksamen/prøven.
Framelding til undervisning og eksamener/prøver:
Framelding til undervisning sker til mastersekretariatet. Rettidig framelding er henholdsvis den 31. august (efterårets fag) eller den 31. januar (forårets fag). Refusion af deltagerbetalingen kan ikke ske ved senere framelding.
Framelding til eksamen/prøve sker til mastersekretariatet. Fristen for framelding til en eksamen/prøve (ordinær såvel som omprøve) er fastsat således, at rettidig framelding giver ret til et prøveforsøg, næste gang der afholdes ordinær eksamen/prøve i faget. Det forudsættes, at betalingen dækker yderligere forsøg. Rettidig framelding giver ikke ret til at gå op til omprøvedatoen tilrettelagt i samme semester som den ordinære eksamen/prøve. For sen framelding medfører, at eksamen/prøven registreres som et brugt prøveforsøg.
Følgende frameldingsfrister er gældende: Eksaminanden skal melde fra til mastersekretariatet senest ugedagen før første eksamensdag for det enkelte fag. Første eksamensdag fastsættes således:
- Skriftlig hjemmeopgave: Dato for aflevering
- Skriftlig hjemmeopgave med bundet emne/udleverede spørgsmål: Dagen for udlevering af emne/spørgsmål
- Skriftlig stedprøve er selve dagen
- Mundtlig på baggrund af skriftligt produkt er datoen for aflevering af det skriftlige produkt
- Mundtlig eksamen/prøve er dagen for selve eksamen/prøven, dog første eksamensdag, hvis eksamen/prøven løber over flere dage
Ved sygdom på eksamensdagen, skal mastersekretariatet kontaktes senest på eksamensdagen. Gør eksaminanden ikke det, mistes retten til et omprøveforsøg, og man kan først gå op til næste ordinære eksamen/prøve.
Er der tale om særlige forhold, fx sygdom eller andre uforudsete hændelser, kan der søges dispensation for ovennævnte gennem studienævnet.
§ 7.2 - Tidsfrist for gennemførsel af studiet
Uddannelsen er tilrettelagt over 2 år og skal være færdiggjort inden for maksimalt 6 år. Ansøgningen om studietidsforlængelse søges ved studienævnet.
§ 7.3 - Masterprojekt
Masterprojektet på MPI udgør 15 ECTS, og er nærmere beskrevet i fagbeskrivelsen. Masterprojektet kan udbydes på heltid efter studienævnets bestemmelse. Masterprojektet afslutter uddannelsen.
§ 7.4 - Deltagerbegrænsning
§ 7.5 - Valgfag
§ 8 - Dispensation og klagemuligheder
§ 8.1 - Dispensation fra regler, fastsat af universitetet
Studienævnet kan, når det er begrundet i usædvanlige forhold, dispensere fra de regler i studieordningen, der alene er fastsat af universitetet.
§ 8.2 - Klage over eksamener/prøver
Klager over eksamener/prøver kan indgives til universitetet. For nærmere information og vejledning om klager over eksamener/prøver henvises til studiets hjemmeside på SDU.dk og eksamensbekendtgørelsens §§ 33-45
§ 8.3 - Klage over universitetets afgørelser
Universitetets endelige afgørelser kan indbringes for Uddannelses- og Forskningsstyrelsen af studerende, når klagen vedrører retlige spørgsmål.
Fristen for indgivelse af klage er 2 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt klageren. Klagen indgives til universitetet, der afgiver en udtalelse. Klageren skal have lejlighed til at kommentere universitetets udtalelse inden for en frist af mindst 1 uge. Universitetet sender klagen til styrelsen vedlagt udtalelsen og klagerens eventuelle kommentarer.
§ 9 - Uddannelsens forankring
§ 9.1 - Studienævn
§ 9.2 - Censorkorps
Det Erhvervsøkonomiske Censorkorps
§ 9.3 - Ikrafttrædelsesdato for studieordningen
§ 9.4 - Gældende for studerende optaget fra og med
§ 9.5 - Dato for godkendelse i studienævnet
§ 9.6 - Dato for Dekanens godkendelse
§ 9.7 - Overgangsordninger og studieordningsændringer
Ændringer til studieordningen godkendt af Studienævn for efter- og videreuddannelse på Samfundsvidenskab og Sundhedsvidenskab den 24. august 2022 og efterfølgende af Dekanen for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet:
- Opdatering af hjemmelsgrundlag med ny eksamensbekendtgørelse med ikrafttræden den 1. september 2022.
Aktuelle overgangsordninger for uddannelsen fremgår af studieforløbene for de relevante årgange