Studieordning for Master of Public Management (MPM)
- Master of Public Management (MPM)
§ 1 - Beskrivelse af uddannelsen
§ 1.1 - Stamblad
Uddannelsestitler
Master of Public Management (MPM) (Master)Bekendtgørelser
Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (karakterbekendtgørelsen) (BEK nr 114 af 03/02/2015)
Bekendtgørelse om masteruddannelser ved universiteterne (masterbekendtgørelsen) (BEK nr 19 af 09/01/2020)
Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen) (BEK nr 22 af 09/01/2020)
Bekendtgørelse om deltidsuddannelse ved universiteterne (deltidsbekendtgørelsen) (BEK nr 24 af 09/01/2020)
ECTS-point
60Studienævn
Studienævn for efter- og videreuddannelse på samfundsvidenskab og sundhedsvidenskabSprog
DanskByer
OdenseTerminer
Efterår, ForårNiveau
Master§ 1.2 - Uddannelsens formål, herunder evt. faglig profil og specialiseringer
M
Jf. Masterbekendtgørelsen §§ 1-2
Masteruddannelser er forskningsbaserede videregående uddannelser inden for videreuddannelsessystemet for voksne, der har til formål at give studerende med praktisk erhvervserfaring og en forudgående uddannelsesbaggrund en videregående uddannelse inden for et specialiseret område eller i et bredere perspektiv på et fagligt eller flerfagligt område.
En masteruddannelse skal på videnskabeligt grundlag give de studerende viden, færdigheder og kompetencer, som kvalificerer til at kunne varetage højt kvalificerede funktioner i virksomheder, institutioner m.v. Den enkelte masteruddannelse skal sikre, at den studerende er i stand til at anvende fagområdets videnskabelige metoder og begreber i forbindelse med
- vurdering og løsning af teoretiske og praktiske problemstillinger,
- formidling af faglige problemstillinger og løsningsforslag til fagfæller og ikke-specialister,
- styring og udvikling af komplekse arbejdssituationer,
- selvstændig etablering af fagligt og tværfagligt samarbejde, og
- egen faglige udvikling.
En masteruddannelse gennemføres på et niveau, der svarer til en kandidatuddannelse. En masteruddannelse udgør et selvstændigt afrundet uddannelsesforløb.
Uddannelsen giver ret til betegnelsen Master i Public Management (MPM). Uddannelsens engelske betegnelse er Master of Public Management (MPM).
§ 1.3 - Didaktisk og pædagogisk grundlag
§ 2 - Indskrivning
§ 2.1 - Uddannelsens faglige forudsætninger og krav til beskæftigelse/erhvervserfaring
Ansøgeren skal have sproglige færdigheder i engelsk, der gør det muligt at følge engelsksproget undervisning og læse og forstå engelsksproget pensum.
Ansøgeren skal have mindst to års relevant erhvervs- og ledelseserfaring efter adgangsgivende eksamen. Der lægges vægt på, at ansøgerens erhvervs- og ledelseserfaring som helhed er relevant for uddannelsen.
§ 2.2 - Deltagerbetaling
§ 2.3 - Adgangskrav
1) en relevant bacheloruddannelse,
3) en relevant mellemlang videregående uddannelse,
4) en relevant diplomuddannelse gennemført som et reguleret forløb, eller
5) en relevant udenlandsk uddannelse på samme niveau.
Universitetet fastsætter i studieordningen regler om krav til ansøgerens relevante uddannelsesmæssige faglige forudsætninger.
Ansøgere skal have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. Universitetet fastsætter i studieordningen regler om krav til ansøgerens erhvervserfaring.
Universitetet kan optage ansøgere, der ikke opfylder betingelserne ovenfor, men som ud fra en konkret vurdering skønnes at have uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles hermed, herunder ansøgere der har gennemført en diplomuddannelse som fleksibelt forløb. Universitetet kan fastsætte, at ansøgeren senest inden det tidspunkt, der er fastsat for studiestarten, skal aflægge supplerende prøver.
§ 3 - Struktur og progression
§ 3.1 - Overordnet opbygning og struktur
§ 3.2 - Studieforløb
Master of Public Management
§ 3.3 - Sammenhæng mellem adgangskrav og uddannelsens første år
§ 4 - Fagbeskrivelser
§ 4.1 - Fagbeskrivelser
Master of Public Management
Professionelt og personligt lederskab
Introduktion
Strategisk ledelse og kommunikation
Offentlig organisation og ledelse
Sommeruniversitet og -seminar
Projektforløb
§ 5 - Bestemmelser om eksamener og prøver
§ 5.1 - Uddannelsens beståelseskrav
§ 5.2 - Særlige eksamener/prøver
Jf. Eksamensbekendtgørelsen § 8
Universitetet kan afholde prøver som videokonferencer eller ved hjælp af andre tekniske foranstaltninger. Universitetet skal sikre, at sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med afholdelse af en sådan prøve svarer til, hvad der almindeligvis gælder for afvikling af prøven.
Universitetet udpeger eller godkender tilsynsførende, der skal være hos den studerende under prøven. Eksaminator og censor kan opholde sig andre steder end den studerende, men skal eksaminere og give bedømmelsen efter gældende regler i øvrigt.
Jf. Eksamensbekendtgørelsen § 11 Universitetet kan afholde prøver på en dansk repræsentation eller andre steder i udlandet, når det er begrundet i, at den studerende af praktiske eller økonomiske grunde ikke kan deltage i universitetets prøver i Danmark, og når den studerende og vedkommende prøvested er indforstået hermed. Afholdelse af danske prøver i udlandet skal finde sted efter bekendtgørelsens regler i øvrigt. Universitetet udpeger eller godkender tilsynsførende og andre personer, som skal forestå den praktiske afvikling af prøven i udlandet.
Jf. Eksamensbekendtgørelsen § 12 Universitetet afholder de særlige udgifter, der er forbundet med prøvens afholdelse i udlandet. Universitetet kan lade den studerende helt eller delvist betale for de udgifter, som universitetet har afholdt i forbindelse med prøvens afholdelse. Det er en betingelse, at den studerende forud skriftligt har erklæret sig villig til at betale de pågældende udgifter. Universitetet kan betinge prøvens afholdelse af, at beløbet forudbetales.
Fakultetets udfyldende bestemmelser:
Masterprojektet og afsluttende prøver er ikke omfattet af ovenstående. Fakultetet kan kun i helt ekstraordinære tilfælde give tilladelse til, at et mundtligt forsvar afholdes uden for Syddansk Universitet.
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
En studerende, enten bosat i udlandet eller som ved dokumenteret fx tjenesterejse eller udstationering er forhindret i at møde op til en mundtlig prøve, kan ved ansøgning få tilladelse til at gennemføre prøven på en dansk repræsentation eller andre på forhånd fastsatte steder i udlandet. Ansøgning herom sker indsendes til studienævnet senest 6 uger før prøven afholdes.
§ 5.3 - Stave- og formuleringsevne
Jf. Eksamensbekendtgørelsen § 26
Ved bedømmelse af bachelorprojekt og andre større skriftlige opgaver skal der ud over det faglige indhold også lægges vægt på den studerendes stave- og formuleringsevne. Universitetet kan dispensere fra reglerne for studerende, der dokumenterer en relevant specifik funktionsnedsættelse, medmindre stave- og formuleringsevnen er en væsentlig del af prøvens formål.
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
Bedømmelsen af skriftlige arbejder angår primært det faglige indhold. Den studerendes stave- og formuleringsevne indgår med begrænset vægt, medmindre der er tale om ganske omfattende markante afvigelser fra en normal faglig sprogbrug. Dette vil særligt gøre sig gældende ved større skriftlige arbejder.
§ 5.4 - Interne eller eksterne eksamener/prøver
§ 5.5 - Eksaminationssprog
§ 5.6 - Eksamens- og prøveformer
§ 5.7 - Uregelmæssigheder i forbindelse med eksamener/prøver
Der kan træffes disciplinære foranstaltninger over for studerende ved eksamenssnyd eller forstyrrende adfærd ved eksaminer jf. Regler om disciplinære foranstaltninger over for de studerende ved Syddansk Universitet.
Studienævnets udfyldende bestemmelser:
Afvises en opgave eller annulleres en prøve på grund af dokumenterede uregelmæssigheder, opkræves følgende betaling, såfremt den studerende ønsker at genoptage forløbet:
- For masterprojektet betales 50% af den oprindelige pris.
- For andre skriftlige eller mundtlige prøver opkræves en betaling på 1.500 kr. pr. prøveforsøg, uden at der gives adgang til undervisningen igen.
Der henvises desuden til SDU’s regelsæt om eksamener samt Eksamensbekendtgørelsen samt til de generelle regler for betaling på studiets hjemmeside.
§ 5.8 - Særlige vilkår
§ 5.9 - Individuelle eksamener/prøver og gruppeprøver
§ 5.10 - Omprøver
§ 5.11 - Prøveforsøg
§ 5.12 - Forudsætninger for deltagelse i eksamener/prøver
§ 5.13 - Digitale eksamener/prøver og hjælpemidler
§ 5.14 - Pensumbeskrivelser
Eksamenspensum udgives på Black board. Eksamenspensum er en del af studieordningen.
Der eksamineres altid i nyeste pensum.
§ 5.15 - Generelle regler vedr. formalia
§ 6 - Bestemmelser om merit og fritagelser
§ 6.1 - Merit
§ 7 - Bestemmelser om uddannelsens tilrettelæggelse
§ 7.1 - Til- og framelding til undervisning og eksamener/prøver
- Skriftlig hjemmeopgave: Dato for aflevering.
- Skriftlig hjemmeopgave med bundet emne: Dato for udlevering af opgaveformulering.
- Skriftlig stedprøve: Dagen for prøvens afvikling
- Mundtlig på baggrund af skriftligt produkt: Dato for aflevering af skriftlige produkt.
- Mundtlig prøve: Dagen for prøven, dog første prøvedag, hvis prøven foregår over flere dage.