Bachelorprojekt

Studienævn for Statskundskab, Journalistik, Sociologi og Europæiske Studier

Undervisningssprog: Dansk
EKA: B360017112, B360017102
Censur: Intern prøve, en bedømmer, Ekstern prøve
Bedømmelse: Godkendt/Ikke godkendt, 7-trinsskala
Udbudssteder: Odense
Udbudsterminer: Efterår, Forår
Niveau: Bachelor

Fagnummer: B360017101
ECTS-point: 15

Godkendelsesdato: 22-02-2022


Varighed: 1 semester

Fagnummer

B360017101

Fagtitel

Bachelorprojekt

Undervisningssprog

Dansk

ECTS-point

15

Ansvarligt studienævn

Studienævn for Statskundskab, Journalistik, Sociologi og Europæiske Studier

Godkendelsesdato

22-02-2022

Fagansvarlig

Navn E-mail Institut
Melike Wulfgramm wulfgramm@sam.sdu.dk Welfare

Udbudssteder

Odense

Niveau

Bachelor

Udbudsterminer

Efterår, Forår

Varighed

1 semester

Anbefalede forudsætninger

Det anbefales, at hovedparten af fagene på bacheloruddannelsen i Statskundskab er gennemført. Det forventes at den studerende nøje planlægger projektforløbet og afsætter god tid til at gennemføre sit projekt, gerne i samarbejde med én eller to medstuderende (et team).

Formål og sigte

Udarbejdelsen af bachelorprojektet skal vise, at den studerende har tilegnet sig grundlæggende teoretiske og metodiske færdigheder, der sætter vedkommende i stand til på selvstændig vis og i samarbejde med andre at formulere, analysere og afrapportere en videnskabelig problemstilling. Udarbejdelsen af bachelorprojektet demonstrerer de studerendes kompetencer til selvstændigt at indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde med en professionel tilgang. Faget knytter sig til den studerendes generelle samfundsvidenskabelige og politologiske forståelse, som er opnået på bacheloruddannelsen. Studerende opfordres til, at skrive bachelorprojektet i grupper af mindst 2 og højst 3 studerende.

Indhold

Bachelorprojekt, statskundskab

Bachelorprojektet behandler et selvvalgt emne inden for et af statskundskabens centrale fagområder, og skal indeholde en selvstændig analyse af en politologisk relevant problemstilling. Bachelorprojektet udarbejdes under vejledning og emnet skal godkendes af vejlederen.

Målbeskrivelse

Det er målet med Bachelorprojektet at: 

Målbeskrivelse - viden

  • Den studerende demonstrerer viden om relevante teorier, metoder og sagsforhold inde for det fagområder, bachelorprojektet skrives i.

Målbeskrivelse - færdigheder

  • Den studerende demonstrerer færdigheder til at redegøre for de teoretiske og metodiske valg der foretages i bestræbelsen på at besvare problemstillingen.
  • Den studerende demonstrerer færdigheder i at diskutere relevante teorier, metoder og sagsforhold indenfor det fagområde bachelorprojektet skrives i herunder identificere forskelle, ligheder, styrker og svagheder.
  • Den studerende demonstrerer færdigheder i at anvende tilgange, teorier, metoder og data, der er relevante for analysen af den valgte problemstilling.
  • Den studerende demonstrerer færdigheder i at kunne løse videnskabelige problemstillinger og gerne i samarbejde med andre.

Målbeskrivelse - kompetencer

  • Den studerende demonstrerer kompetencer til selvstændigt at formulere en gennemførlig problemstilling inden for et af statskundskabens fagområder.
  • Den studerende demonstrerer kompetencer til kritisk at vurdere frugtbarheden af teorier, metoder og deres anvendelsesområde inden for den valgte problemstilling.
  • Den studerende demonstrerer kompetencer til kritisk at forholde sig til og diskutere eget og andres arbejde
  • De studerende demonstrerer kompetencer til selvstændigt at indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde med en professionel tilgang.

Litteratur

Litteraturen vælges af den studerende på baggrund af projektets emne og problemstilling.

Undervisningsform

Studerende opfordres til at skrive bachelorprojektet i teams á to eller tre personer. Teams kan dannes med udgangspunkt i vejledningsgrupperne. For studerende som skriver i teams vil det i den forbindelse være muligt at skifte vejledningsgruppe, da et team kun kan modtage vejledning af én vejleder. Digital vejlederkontrakt med angivelse af gruppesammensætning (navne på 1, 2 eller 3 studerende) og oplæg til problemstilling skal være afleveret og godkendt senest 15. december (15. juni hvis projektet skrives i efterårssemesteret). Hvis bachelorprojektet udarbejdes i et team afleveres én kontrakt pr. gruppe. Link til digital vejlederkontrakt findes på studiets side under ”Bachelorprojekt”.

Til opgaveskrivningen er der knyttet to vejledningsspor: et kollektivt og et teambaseret/individuelt. 

Det kollektive vejledningsforløb finder sted i grupper, som er tildelt ud fra den enkelte studerendes problemstilling, og vil typisk indeholde: 

  • fælles drøftelse af faglige problemstillinger og teori
  • fælles drøftelse af metodiske problemstillinger
  • fælles drøftelse af opgavetekniske problemstillinger
  • studenterpræsentationer og studenteropposition på medstuderendes opgaveudkast. Typisk vil der være tale om en tidlig diskussion af et 3-5 siders udkast og en senere diskussion af udkast til hele bachelorprojektet.

Vejledning af det enkelte bachelorprojekt finder sted inden for de af vejlederen udstukne rammer. Der gives maksimalt to timers vejledning på enkeltprojekter (undervisers forberedelse medregnes ikke), 3 timer for teams á 2 studerende og 4 timer for teams á 3 studerende. 

Studerende der afleverer bachelorprojektet i deres 1. forsøg, men ikke består, har ret til to timers vejledning mellem 1. og 2. forsøg (hhv. 3 timer for teams á 2 studerende og 4 timer for teams á 3 studerende). Studerende der ikke afleverer bachelorprojektet i deres 1. forsøg, afleverer blankt, eller afleverer et bachelorprojekt der ikke kan bedømmes på grund af åbenlyse og/eller kritiske problemer ift. indhold og formalia, har IKKE ret til vejledning mellem 1. og 2. forsøg.

Ud over den kollektive og individuelle vejledning vil vejledere typisk også anvise træffetid, som studerende kan bruge til at afklare mindre spørgsmål.

Arbejdsbelastning

Konfrontationstimer (integreret vejledningsforløb): 13 timer
Forberedelse (integreret vejledningsforløb):             5 timer
Vejledning af enkeltprojekt:                                       2 timer
Eksamen (opgaveskrivning):                                 385 timer
Total:                                                                      405 timer

Eksamensbestemmelser

Vejlederkontrakt

Navn

Vejlederkontrakt

Tidsmæssig placering

Den digitale vejlederkontrakt med godkendt problemstilling afleveres senest:

Forår: 15. februar

Efterår: 15. september

Udprøvninger

Vejlederkontrakt

Navn

Vejlederkontrakt

Prøveform

Obligatorisk opgave

Censur

Intern prøve, en bedømmer

Bedømmelse

Godkendt/Ikke godkendt

Identifikation

Studiekort - Fødselsdato

Sprog

Dansk

Varighed

-

ECTS-point

0

Uddybende information

Det er en betingelse for deltagelse både i den ordinære eksamen og reeksamen, at en digital vejlederkontrakt med godkendt problemstilling er afleveret senest 15. februar (15. september, hvis projektet skrives i efterårssemesteret). Når vejlederkontrakten er godkendt, sendes den automatisk til relevante personer til godkendelse og registrering. Hvis problemstillingen ikke er godkendt inden for fristen, kan der ikke afleveres til det ordinære eksamenstidspunkt, og et prøveforsøg er brugt. 

Begrundet afvigelse i forhold til tidsfristen kan tillades af den lokale ansvarlige for bachelorprojektet.

Det er udelukkende muligt at opfylde forudsætningen for at deltage i eksamen forud for den ordinære eksamen. Deltagelse i reeksamen kræver således, at forudsætningen for at deltage i eksamen er opfyldt før den ordinære eksamen. 

Link til digital vejlederkontrakt findes på studiets side under ”Bachelorprojekt”.

EKA

B360017112

Eksamen

Navn

Eksamen

Tidsmæssig placering

Bachelorprojektet afleveres senest 1. juni eller nærmeste følgende hverdag (2. januar eller nærmeste følgende hverdag, hvis projektet skrives i efterårssemesteret).

Aflevering af andet forsøg (reeksamen) fastsættes til 1. august eller nærmest følgende hverdag (1. marts eller nærmeste følgende hverdag hvis projektet skrives i efterårssemesteret). Ved begge eksamensforsøg skal bedømmelsen foreligge senest ved udgangen af afleveringsmåneden.

Udprøvninger

Eksamen

Navn

Eksamen

Prøveform

Bachelorprojekt

Censur

Ekstern prøve

Bedømmelse

7-trinsskala

Identifikation

Studiekort - Fødselsdato

Sprog

Dansk

Varighed

-

Omfang

Bachelorprojektet skal have et omfang af maksimalt 30 sider for individuelle besvarelser og yderligere 15 sider for hver yderligere studerende. Én side udgør 2.400 anslag (inklusive mellemrum, men eksklusiv forside, bilag, noter, indholdsfortegnelse, resume og litteraturliste). Resumé udarbejdes på engelsk eller et andet hovedsprog efter aftale med vejlederen. Resuméet indgår i vurderingen af bachelorprojektet og må fylde maksimalt 2 sider. Overskrides dette omfang afvises opgaven. Antal af anslag skal angives på forsiden af opgaven.  
Såfremt besvarelsen sker i en gruppe skal det af bachelorprojektet tydeligt fremgå, hvem der er ansvarlig for hvilke dele af besvarelsen. 

Indlevering af besvarelse

Elektronisk aflevering via Digital Eksamen. 

ECTS-point

15

Uddybende information

Bachelorprojektet skrives individuelt eller i grupper på maksimalt 3 studerende. Studienævnet kan efter begrundet ansøgning herom give tilladelse til gruppestørrelser, der overstiger dette maksimum. 

Ekstern bedømmelse efter 7-trinsskalaen. For teambaserede besvarelser vil der blive foretaget en individuel bedømmelse af de studerendes præstationer og der gives en individuel karakter.

Et eventuelt tredje eksamensforsøg kan gennemføres i den efterfølgende eksamenstermin på grundlag af fornyet eksamenstilmelding, et nyt emne, tildeling af ny vejleder (studielederen udpeger) og under iagttagelse af de frister, der gælder for den pågældende eksamenstermin.

Forudsætninger

Type Forudsætningsnavn Forudsætningsfag
Udprøve B360017112, Vejlederkontrakt B360017101, Bachelorprojekt

EKA

B360017102

Ekstern kommentar

Bemærk - Faget er identisk med det tidligere fag "Bachelorprojekt / Bachelor Thesis (9348201 og B360017101)".

Forbrugte prøveforsøg i tidligere identiske fag overføres.
Fag der er identiske med fag, der tidligere er bestået i hh til gældende bestemmelser kan ikke tages om.

Fagudbud

Udbuds periode Udbudstype Profil Uddannelse Semester
Efterår 2022 Obligatorisk Bacheloruddannelsen i Statskundskab, gældende fra 1. september 2020 Statskundskab BA - 2023 | Bachelor (BSc) i Statskundskab | Odense

URL til Skemaplan

Odense
Vis fuldt skema (start F24)
Vis fuldt skema (start E24)