Projektorienteret forløb i en virksomhed eller organisation

Studienævn for Erhvervsøkonomi

Undervisningssprog: Dansk
EKA: B105080302
Censur: Intern prøve, en bedømmer
Bedømmelse: 7-trinsskala
Udbudssteder: Esbjerg
Udbudsterminer: Efterår, Forår
Niveau: Bachelor

Fagnummer: B105080301
ECTS-point: 10

Godkendelsesdato: 17-03-2021


Varighed: 1 semester

Fagnummer

B105080301

Fagtitel

Projektorienteret forløb i en virksomhed eller organisation

Undervisningssprog

Dansk

ECTS-point

10

Ansvarligt studienævn

Studienævn for Erhvervsøkonomi

Godkendelsesdato

17-03-2021

Fagansvarlig

Navn E-mail Institut
Malene Damsted madam@sam.sdu.dk Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi

Udbudssteder

Esbjerg

Niveau

Bachelor

Udbudsterminer

Efterår, Forår

Varighed

1 semester

Obligatoriske forudsætninger

1. årsprøven skal være bestået. 

Anbefalede forudsætninger

Viden, færdigheder og kompetencer fra de fag, der ligger på uddannelsens 1.-4. semester.

Formål og sigte

Formålet med projektorienteret forløb i en virksomhed eller organisation er at give den studerende lejlighed til i praksis at anvende sin empiriske og teoretiske viden fra det hidtidige studium. Gennem det projektorienterede forløb får den studerende erfaring med organisatoriske forhold, processer og arbejdsmetoder. Dermed får den studerende mulighed for at få indblik i og forståelse for nogle af de mange udfordringer, en virksomhed eller organisation møder. Samtidig får den studerende færdighed i at anvende de teorier, der tidligere er lært på studiet til praktisk problemløsning og som værktøj til strukturering af og refleksion over de opgaver, man stilles overfor i en arbejdssituation. Endelig er det et mål, at den studerende opnår kompetencer i at håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i en arbejdssammenhæng samt i at indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde med en professionel tilgang. 

Indhold

Teoretisk baserede refleksioner over problemløsning i praksis som resulterer i en akademisk funderet rapport. 

Målbeskrivelse

Specifikt skal den studerende i en rapport kunne: 

Målbeskrivelse - viden

Gennem studieopholdet opnår den studerende tilstrækkelig viden om organisatoriske forhold, processer og arbejdsmetoder i værtsorganisationen til at udføre opgaven i rette kontekst. Dette demonstreres blandt andet i rapporten ved at opdragsgiver og de valgte arbejdsopgaver/problemstillinger præsenteres på en kortfattet og klar måde, så en udenforstående opnår den viden som er nødvendig om konteksten.

Målbeskrivelse - færdigheder

Demonstrere brug af erhvervsøkonomiske begreber og forståelsesrammer i arbejdet med konkrete problematikker i studieopholdsforløbet.

Udvælge og anvende relevant teori og metode til løsning af de(n) valgte problemsting(er). Om nødvendigt skal der suppleres med nytilegnet teori og metode.

Formidle resultater fra studieopholdsperioden i en kortfattet rapport, som præsenterer problemstillingen, analyse og resultater og som i appendiks hvor den studerende reflekter over de opgaver, der er udført under studieopholdet.

Målbeskrivelse - kompetencer

Demonstrere evne til at indgå i et samarbejde på en arbejdsplads og deltage aktivt og analytisk i arbejdet med en erhvervsøkonomisk problemstilling på det pågældende studieopholdssted, gennem løsning af opgave og præsentation for værtsorganisationen.

Litteratur

Den studerende finder i samråd med vejleder relevant litteratur til den identificerede problemstilling. 

Undervisningsform

Den studerende tilegner sig gennem tilstedeværelse og aktiv deltagelse i hverdagen i den pågældende virksomhed eller organisation nødvendig viden og kompetencer for aktivt at problemløse en konkret opgave ved hjælp af viden, færdigheder og kompetencer opnået tidligere på studiet. 

Den studerende finder selv en virksomhed eller organisation hos hvem opholdet skal foregå. Der skal foreligge en skriftlig aftale mellem den studerende og virksomheden eller organisationen. Blanket hertil findes på mitsdu.dk (Studenteraftale vedrørende projektorienteret forløb). 

Studieopholdets faglige indhold skal med afsæt i et konkret projekt relatere sig til erhvervsøkonomi i bred forstand. Det arbejde, der skal udføres i forbindelse med studieopholdet skal omfatte relevante arbejdsopgaver, dvs., den studerendes arbejdsopgaver skal have et konkret fagligt indhold og ikke blot omfatte almindeligt kontorarbejde eller lignende. 

Problemformulering skal godkendes af vejleder. Det er den studerendes ansvar at få problemformuleringen godkendt af vejleder inden deadline d. 1. december/1. maj. Godkendelse kan sagtens ske tidligere i forløbet. 

Inden studieopholdet påbegyndes skal den underskrevne praktikaftale sendes på e-mail til Studieservice. Praktikaftalen er først godkendt, når du har modtaget en bekræftelse på e-mail fra Studieservice.

Den studerende kontakter, før studieopholdet påbegyndes, en underviser fra studiet (Vejleder). Vejlederen skal medvirke ved udarbejdelse af studieopholdsaftalen. Der skal desuden udfyldes en ”Ansøgning om godkendelse af studieophold på Bachelor i Erhvervsøkonomi, HA” (findes på mitsdu.dk). 

Det projektorienterede forløb må ikke honoreres med løn, da det er en ECTS-bærende aktivitet, og der samtidigt kan udbetales SU til den studerende. Der kan i forbindelse med forløbet ydes tilskud til afholdte udgifter eller en månedlig ydelse til dokumenterede udgifter. Ydes der refusion, skal den studerende undersøge, om værdien heraf er skattepligtig. 

Virksomheder og organisationer kan give studerende i ulønnede projektorienterede forløb og på ulønnede studieophold en erkendtlighed på op til 3.000 kr. om måneden.

Studerende der deltager i projektorienterede forløb i udlandet kan modtage løn, hvis der i det pågældende land er lovkrav om mindsteløn forbundet med forløbet.

Arbejdsbelastning

Der er afsat 5 timer til vejledning inklusive vejlederens forberedelse til møderne samt mail- og anden korrespondance.
Ophold i virksomheden eller organisationen: ca. 200 timer
Udarbejdelse af projektrapport: 65 timer
Vejledning (deltagelse og forberedelse): 5 timer
I alt: 270 timer.

Eksamensbestemmelser

Eksamen

Navn

Eksamen

Tidsmæssig placering

Ordinær prøve: januar og juni.
Omprøve: februar og august.

Udprøvninger

Eksamen

Navn

Eksamen

Prøveform

Projektrapport

Censur

Intern prøve, en bedømmer

Bedømmelse

7-trinsskala

Identifikation

Studiekort - Fødselsdato

Sprog

Dansk

Varighed

I løbet af semestret.

Omfang

Rapporten skal være på max. 15 sider ekskl. bilag. 

Rapporten skal opfylde de fælles generelle retningslinjer til skriftlige opgavebesvarelser, som findes på mitsdu.dk. 

Hjælpemidler

Alle hjælpemidler tilladt.

Indlevering af besvarelse

Elektronisk aflevering via Digital Eksamen.

ECTS-point

10

Uddybende information

Rapporten skal være en akademisk rapport med afsæt i en selvvalgt problemformulering med relevans for opholdet i virksomheden eller organisationen. 

Problemformuleringen skal godkendes af vejleder senest 1. december/1. maj.

Rapporten skal desuden i bilag indeholde et udfyldt erfaringsskema hvori den studerende reflekterer over selve forløbet i virksomheden eller organisationen. 

EKA

B105080302

Ekstern kommentar

Bemærk - Faget er identisk med det tidligere fag 9263941 og B100060301Studieophold i en virksomhed.
Forbrugte prøveforsøg i tidligere identiske fag overføres. 
Fag der er identiske med fag, der tidligere er bestået i henhold til gældende bestemmelser kan ikke tages om.

Fagudbud

Udbuds periode Udbudstype Profil Uddannelse Semester

Undervisere

Navn E-mail Institut By
Malene Damsted madam@sam.sdu.dk Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi Esbjerg

URL til Skemaplan

Esbjerg
Vis fuldt skema (start E23)
Vis fuldt skema (start F24)